Γαλάτης Π. Διονύσιος
Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος

Τηλ: 26220 29655
Κιν: 698 175 2040
Email: digalatis@hotmail.com
Facebook Page Ωράριο Λειτουργίας

Γαλάτης Π. Διονύσιος
Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος

Με πολυετή εμπειρία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Γερμανίας, από όπου και ο ιατρός πήρε τον τίτλο ειδικότητας μαιευτικής γυναικολογίας, μετά από εξετάσεις στον ιατρικό σύλλογο του Ντίσελντορφ (Facharzt für Gynäkologie und Geburtshilfe), εργάστηκε ως επιμελητής σε ακαδημα ϊκά νοσοκομεία της Κολωνίας και του Άαχεν, με ειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και υστεροσκόπηση και στις παθήσεις μαστού και βαθιά γνώση του μη-παρεμβατικού τοκετού περιλαμβανομένου του τοκετού μετά από καισαρική (VBAC). Πλάϊ στον διεθνούς φήμης καθηγητή Τόμας Ρόμερ (Professor Dr. med. Th. Römer), έναν θεμελιωτή της έρευνας πάνω στα ινομυώματα ,την ενδομητρίωση και τη διευρεύνηση υπογονιμότητας, καθώς και στις διαταραχές περιόδου και την αντισύλληψη, ειδικεύτηκε ιδιαίτερα στους συγκεκριμένους τομείς, λειτουργώντας και το ιατρείο πυελικού πόνου της κλινικής του.Ανακηρύχθηκε σε υποψήφιο Διδάκτορα του πανεπιστημίου της Κολωνίας με θέμα επιστημονικής διατριβής την ενδομητρίωση και εκπαίδευσε πολλούς νέους συναδέλφους και φοιτητές ιατρικής στους τομείς της λαπαροσκόπησης και υστεροσκόπησης, καθώς και στις παθήσεις μαστού.

Ο ιατρός επέστρεψε στην Ελλάδα το 2017 με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον τομέα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας.

Ο ιατρός γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή απο το Λευκοχώρι Ν. Ηλείας. Ολοκληρώνοντας τις ιατρικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 2006 και τη στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε αρχικά ως ειδικευόμενος ιατρός στο Τμήμα Γενικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας (2008-2009) και στη συνέχεια ως Αγροτικός Ιατρός στο περιφερειακό ιατρείο Λουκά και στο κέντρο υγείας Σιμόπουλου Ν. Ηλείας. Κατόπιν συνέχισε ως ειδικευόμενος γυναικολογίας στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά Αττικής (2010-2011), όπου και εκπαιδεύτηκε κυρίως στην αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου, στην κολποσκόπηση και πρόληψη του ιού HPV, συμμετέχοντας στο ιατρείο κολποσκόπησης του νοσοκομείου.

Το 2011 αναχώρησε για τη Γερμανία προκειμένου να ειδικευτεί περαιτέρω στη Μαιευτική-Γυναικολογία.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου ειδίκευσης εργάστηκε σε μεγάλα Ακαδημαϊκά Κέντρα της Δυτικής Γερμανίας, όπως το EVK Köln, Klinikum Dortmund, L.Hospital Aachen, St. Antonius Hospital.Τα Νοσοκομεία αυτά αποτελούν κέντρα αναφοράς και παραπομπής για τη Δυτική Γερμανία, με μεγάλο όγκο βαριών περιστατικών. Επιπλέον είναι όλα Μονάδες πιστοποιημένες “Φιλικές προς τα Βρέφη” με έντονο προσανατολισμό προς το θηλασμό και το φυσικό τοκετό. Ως αποτέλεσμα ο ιατρος απέκτησε εκτενή εμπειρία σε όλη τη γκάμα του μη παρεμβατικού τοκέτου, περιλαμβανομένου του τοκετού μετά από καισαρική (VBAC), τοκετού διδύμων και τοκετού ισχιακής προβολής, καθώς και στη διεξαγωγή εμβρυουλκίας αναρροφητικής ή μεταλλικής.

Ως Επιμελητής στο ακαδημαϊκό νοσοκομείο του Άαχεν, μεγάλο κέντρο μαστού της δυτικής Γερμανίας, συνέχισε την εκπαίδευσή του στη λαπαροσκόπηση, υστεροσκόπηση ενώ παράλληλα εντρύφησε και εξειδικεύτηκε στις παθήσεις και στον υπέρηχο, βιοψία μαστού (core needle biopsy) και συγκεκριμένα στη λήψη δείγματος από όγκους μαστού για βιοψία, με ειδική βελόνη υπερηχογραφικά, με τοπική αναισθησία και χωρίς την ανάγκη χειρουργείου ή περιττών χειρουργικών τομών στο μαστό. Η εξέταση διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και η γυναίκα επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές της δραστηριότητες.

Πληρώντας τα προσόντα για τον τίτλο Minimal Invasive Chirurgie (λαπαροσκόπηση, υστεροσκόπηση) ως επιμελητής της κλινικής εργάστηκε παράλληλα και ως εκπαιδευτής λαπαροσκόπησης, υστεροσκόπησης στο ακαδημαϊκό νοσοκομείο Κολωνίας, διδάσκοντας νεότερους συναδέλφους από άλλα νοσοκομεία.

Στην πορεία της εκπαίδευσής του και αργότερα ως επιμελητής στη Γερμανία ήταν υπεύθυνος για τη διενέργεια πάνω από δύο χιλιάδων τοκετών, μεταξύ των οποίων και τοκετοί μετά από προηγηθείσα καισαρική τομή ή σε πρόωρη κύηση, αντιμετωπίζοντας επείγουσες καταστάσεις και εκτελώντας ο ίδιος εμβρυουλκίες και εκατοντάδες καισαρικών τομών ως υπεύθυνος του τμήματος.

Εκεί εκπαιδεύτηκε επίσης στην κολπική υστερεκτομή δηλ. αφαίρεση της μήτρας μέσω του κόλπου, χωρίς τομές στην κοιλιά, καθώς και στην πλαστική επανόρθωση κολπικού τοιχώματος (κολπορραφία).

Κατέχει πιστοποιητικά για κολποσκόπηση από τη γερμανική εταιρία κολποσκόπησης και παθολογίας τραχήλου, καθώς και για τη διενέργεια υπερήχων και βιοψιών μαστού. Επίσης πιστοποιητικά για τη διενέργεια Υπερηχογραφημάτων κύησης, βιομετρίας και Doppler, απο μέλος της γερμανικής εταιρίας υπερήχων μαιευτικής (DEGUM II). Κατέχει επίσης πιστοποιητικά για λαπαροσκόπηση, υστεροσκόπηση (Minimal Invasive Chirurgie) από τη γερμανική εταιρία ενδοσκόπησης (AGE).

Μετά την εκπαίδευση και μετεκπαίδευσή του στη Γερμανία επέλεξε να εργαστεί ως ιδιώτης μαιευτήρας γυναικολόγος στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αμαλιάδα Ν. Ηλείας. Είναι παντρεμένος με την ιατρό δερματολόγο Σοφιανού Σταματία και έχουν δύο παιδάκια.

«Ως μαιευτήρας – γυναικολόγος, η προτεραιότητά μου είναι πάντοτε οι ανάγκες και οι αναζητήσεις της γυναίκας, της κοπέλας, της μητέρας, με πρώτο μου μέλημα το ‘καλώς έχειν’ – το ‘ ευ ζην’ της ασθενούς. Επιθυμία μου είναι να αισθανθεί άνετα και να αποκτήσει εμπιστοσύνη στις οδηγίες και τις συμβουλές μου.»

«Σκοπός μας είναι να παρέχουμε στην κάθε ασθενή την κατάλληλη για την ίδια εξατομικευμένη συμβουλή-επιλογή-θεραπεία και την εξυπηρέτησή της σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον.»

Συνεργάτες Πάτρας

imp olumpion

Συνεργάτες Αθηνών

iasopic miterapic

All rights reserved 2017-2018